Selectie Radio

Opium. O.a. een live verslag van het debat over de Cultuurnota in de Tweede Kamer, pianist Bert van den Brink over de postume cd van Toon Hermans en Maarten Doorman over zijn benoeming tot bijzonder hoogleraar literaire kritiek. Radio 1, 20.04-22.00u.

De avonden. Na de behandeling van actuele mediazaken huisbioloog Arjen Kikkert over de kokkel en de purperslak. In het tweede uur een gesprek met schrijver en dichter Simon Vinkenoog over een plaats waar hij iets mee heeft. Tot slot wat studentenpraat. Radio 5, 22.04-24.00u.

Jaren 70 concert. In het kader van de week met muziek uit de jaren zeventig een concert van Queen uit '76. Radio 2, 23.00-24.00u.

Damokles. Reportage over de 70-jarige dakloze Joke Brust-Verbeek die al zeker vier jaar op twee stille pleintjes in de Amsterdamse Nieuwmarktbuurt bivakkeert. Radio 1, 0.04-1.00u.