Opnieuw pijnlijke nederlaag Barcelona

Barcelona heeft gisteren opnieuw een pijnlijke nederlaag geleden. Na de uitschakeling in de Champions League verloren de Catalanen in de competitie thuis met 2-1 van het kleine Villarreal. Victor opende de score voor de gasten. Cocu bezorgde Barça de gelijkmaker. Een klein kwartier voor rust sloeg Victor opnieuw toe. De achterstand op Valencia en Deportivo bedraagt nu vier punten voor de ploeg van coach Ferrer. Deportivo is na de 2-1 zege op Real Zaragoza gedeeld koploper met Valencia, dat gelukkig was met het 2-2 gelijkspel tegen Rayo Vallecano. Real Madrid won voor eigen publiek met 5-1 van Las Palmas.

Atalanta Bergamo beleeft een droomstart in de Italiaanse Serie A. De nieuwkomer is na zes wedstrijden als enige ploeg nog ongeslagen. Udinese verloor deze status én de kopposisitie gisteravond na de 2-0 nederlaag tegen Parma. AS Roma, dat met 2-1 van Reggina won, is de nieuwe lijstaanvoerder met vijftien punten uit zes duels. Juventus kon zich niet losmaken van Lazio Roma (1-1). Juventus kwam via Tudor in de 22ste minuut op voorsprong. Salas maakte na een blunder van doelman Van der Sar na een half uur gelijk.

In de Engelse competitie is Manchester United nu ongedeeld lijstaanvoerder. De titelhouder won met 2-1 van Middlesbrough. Arsenal heeft nu twee punten minder na het doelpuntloze gelijkspel tegen degradatiekandidaat Derby County. De Nederlander Bergkamp zag in de laatste minuut een prachtig schot gekeerd worden door de keeper van de tegenpartij.

Koploper Sedan blijft in de Franse competitie verbazen. De club vergrootte zaterdag de voorsprong op PSG door met 2-0 van Olympique Marseille te winnen. De concurrent uit Parijs verspeelde twee punten tegen Lyon (1-1). Bordeaux klom naar de tweede plaats door de uitwedstrijd bij Strasbourg met 2-0 te winnen.