Mijlpaal Haarhuis

Paul Haarhuis voelde zich gisteren in Lyon de gelukkigste man op aarde. De Eindhovense tennisspeler voegde de vijftigste dubbeltitel aan zijn erelijst toe. Hij schreef met zijn Australische partner Sandon Stolle het toernooi van Lyon op zijn naam. Het als eerste geplaatste koppel versloeg de Kroaat Ivan Ljubicic en de Amerikaan Jack Waite met 6-1, 6-7 en 7-6.

,,Op dit moment ben ik de gelukkigste man op aarde. Er zaten maar een paar puntjes tussen een ongelooflijk slecht en een ongelooflijk goed gevoel. Ik begrijp de teleurstelling bij Ljubicic en Waite, maar ik ben blij voor Sandon en mij, dat we samen ons eerste toernooi hebben gewonnen.''

Haarhuis en Stolle behaalden voor Lyon zeven keer een finale, maar wisten die geen van alle winnend af te sluiten. Dit keer lukte het wel. Haarhuis haalde zijn grootste successen in het dubbel met Jacco Eltingh, die in 1998 zijn loopbaan beëindigde. Het duo won alle vier de Grand Slams.

Haarhuis overweegt aan het einde van dit jaar een punt achter zijn carrière te zetten. De spelers van het Davis Cup-team willen dat hij na zijn afscheid Michiel Schapers opvolgt als bondscoach. Eind vorige week stelden zij schriftelijk een ultimatum aan de sectie toptennis van de Nederlandse bond. Voor 9 december willen de tennissers uitsluitsel over de vervanging van Schapers, in wie zij het vertrouwen hebben opgezegd. Krajicek en de zijnen pleitten voor de aanstelling van Tjerk Bogstra als interim-caoch zolang Haarhuis nog actief is in het dubbelspel.