`Edwin met handen van boter'

Van der Sar is in de war, schrijven de Italiaanse kranten. Zo erg, dat het volgens tifosi en sportcommentatoren beter is als hij een paar weken niet in het doel van Juventus plaatsneemt. Of zelfs helemaal verdwijnt uit Turijn.

De Fighters, zoals de harde kern Juventus-supporters zich noemt, joelden hem zaterdag uit aan het begin van de thuiswedstrijd tegen Lazio. Hij heeft de afgelopen maanden, zowel in de competitie als in de Champions League, zoveel kostbare blunders gemaakt dat hij nu wordt aangeduid als `Van der Goal' en `Edwin met de handen van boter'.

En ook tegen Lazio maakte de getergde doelman zijn inmiddels bijna voorspelbare blunder, waardoor Lazio-spits Salas kon scoren. ,,Wil je doorgaan?'', vroeg trainer Ancelotti hem in de rust. Van der Sar besloot nog eens 45 minuten de hoon van de supporters en de angstige blikken van zijn medespelers te trotseren, en hield verder zijn doel schoon. De wedstrijd eindige in 1-1. Maar vrijdag wil Ancelotti met Van der Sar om de tafel gaan zitten om te zien hoe het verder moet

,,Van der Sar is in verwarring, zoals zijn besluiteloosheid in de ontmoeting met Lazio lietzien'', zei keeperstrainer Vecchi. ,,De kritiek en de aanvallen hebben hem onderuit gehaald.'' En La Repubblica vanmorgen: `Niemand heeft het gezonde verstand om hem te stoppen, om te voorkomen dat hij zichzelf nog meer kwaad berokkent.'

Juventus heeft geen goed alternatief. Reservedoelman Rampulla, 38 jaar, tobt met een blessure. Maar Van der Sar heeft zo slecht gespeeld de laatste tijd dat supporters zeggen: `Iedereen beter dan Van der Sar'.

    • Marc Leijendekker