VfB Stuttgart tegenstander Feyenoord

VfB Stuttgart is over twee weken de tegenstander van Feyenoord in de derde ronde van het UEFA-Cuptoernooi, PSV speelt dan tegen PAOK uit Thessaloniki. Dat is het resultaat van de loting die gisteren in Geneve plaats vond.

VfB Stuttgart schakelde in de tweede ronde het Oostenrijkse FC Tirol uit. De Duitse ploeg verloor de uitwedstrijd met 1-0, maar boog de achterstand om door een 3-1 overwinning in de thuiswedstrijd. In de Bundesliga nemen de Duitsers de elfde positie in. Feyenoord plaatste zich afgelopen donderdag voor de derde ronde door FC Basel uit te schakelen.

De Rotterdamse ploeg bewaart slechte herinneringen aan een eerdere confrontatie met VfB Stuttgart. In het seizoen 1998-1999 won de ploeg in de eerste ronde van de UEFA-beker in Duitsland nog wel met 3-1. Maar op eigen veld gingen de Rotterdammers vervolgens met 3-0 ten onder.

Feyenoord-trainer Bert van Marwijk was niet ontevreden over het resultaat van de loting. ,,We wisten dat de kans groot was op een tegenstander uit Duitsland. In elk geval hadden we liever Stuttgart dan Hertha BSC, de huidige koploper in de Bundesliga. Onze voorkeur was echter uitgegaan naar Lausanne.''

Trainer Ralf Rangnick had zijn ploeg VfB Stuttgart liever tegen Inter Milaan zien spelen, maar verwacht tegen Feyenoord wel spektakel. Feyenoord speelt op 23 november zijn eerste wedstrijd in Rotterdam. De tweede wedstrijd is op 7 december.

PSV eindigde als derde in zijn poule van de Champions League en `degradeerde' daardoor naar het UEFA-Cuptoernooi. De Brabanders spelen hun eerste wedstrijd thuis tegen PAOK. De Grieken gelden als geduchte tegenstanders. Eergisteren versloeg PAOK het Italiaanse Udinese, momenteel koploper in de Italiaanse Serie A. De Italianen verloren met 3-0, voor PAOK voldoende om de 1-0 nederlaag die het in Italië leed, te compenseren. Tot voor kort was de Nederlander Arie Haan coach, in het verleden leidden Thijs Libregts en Rinus Israel de Grieken. Momenteel is de ploeg in de nationale competitie een middenmoter.

Club Brugge, dat in de tweede ronde Sankt Gallen uit Zwitserland versloeg, moet het opnemen tegen Barcelona. De Catalanen wonnen woensdag in het toernooi om de Champions League nog wel met 5-0 van Besiktas, maar dat leverde niet meer op dan de `troostprijs'. In de nationale competitie staan de Belgen ongeslagen bovenaan.