Selectie Radio

Vroege vogels. Aandacht voor o.a. de Haagse klimaatconferentie, de promotie van vlechtheggen, het verminderen van de CO2-uitstoot en het getijdestroomproject in het Marsdiep om uit eb en vloed elektriciteit op te wekken. Radio 1, 8.08-10.00u.

OVT. Onder meer praten de journalisten Friso Endt en Helmut Hetzel over het 75-jarig bestaan van de Buitenlandse Persvereniging. Ook het slot van een tweeluik over de geschiedenis van de organisatie Bescherming Bevolking. Radio 1, 10.04-12.00u.

Radio 1-journaal. Een rondetafelgesprek over de cultuurnota met Lieuwe Visser (lid van de Raad voor Cultuur), Kamerlid Atzo Nicolaï (VVD), dramaturg Ellen Walraven en Marc van Warmerdam van Orkater over het huidige cultuurbeleid. Radio 1, 12.45-14.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Onder anderen een gesprek met Olivier Hoedeman van Corporate Europe Observatory over de klimaatconferentie en sabotage van klimaatafspraken door het bedrijfsleven. Tevens een pleidooi voor het erkennen van de Nederlandse gebarentaal voor doven en een gesprek met Nol de Jong, schrijver van Joods Labyrinth. Radio 5, 13.02-15.00u.

Diskotabel. Hoboïst Bart Schneemann, coördinator van het Residentie Orkest Leo Samama en radiomaker Leo Boudewijns vergelijken de uitvoering Capriccio Espagnol, opus 34 van Nikolai Rimsky-Korsakov. Verder een nieuwe cd van pianist Murray Perahia met de Goldberg Variaties van Bach en religieuze muziek van de Italiaanse componist Luca Marenzio. Radio 4, 16.30-17.15u.

Jazz op vier. Eerste deel van een eerbetoon aan Eric Dolphy die in 1964 in een Berlijns ziekenhuis overleed, met Willem Breuker (altsax), Alex Coke (fluit en tenorsax), Erik Vloeimans (trompet), Frank van Bommel (piano), Arjen Gorter (bas) en John Engels (drums). Opnamen uit het Bimhuis in Amsterdam. Radio 4, 23.00-24.00u.