Afscheid van internationals

Met twee erewedstrijden in het Wagener-stadion heeft de Nederlandse hockeybond gisteren officieel afscheid genomen van negen internationals: Jacques Brinkman (337 interlands), Ronald Jansen (182), Wouter van Pelt (236), Stephan Veen (275), Margje Teeuwen (145), Daphne Touw (68), Carole Thate (168), Myrna Veenstra (79) en Suzan van der Wielen (191). Opvallende afwezige in Amstelveen was mannenbondscoach Maurits Hendriks, die vorige maand in overleg met het bondsbestuur besloot zijn contract niet te verlengen. Zijn plaats werd ingenomen door assistent Marc Delissen. Hendriks, coach van de ploeg die onlangs in Sydney de olympische titel prolongeerde, geeft momenteel in de Verenigde Staten een aantal clinics en lezingen. Zijn collega bij de vrouwen, Tom van 't Hek, was wel aanwezig en gaf voor de laatste keer leiding aan de ploeg die bij de Spelen niet verder kwam dan de derde plaats. Het elftal van Van 't Hek speelde tegen een gelegenheidsteam onder leiding van zijn opvolger, Marc Lammers. Het duel eindigde met 4-2 in het voordeel van wereldteam. De mannenploeg nam het op tegen een Europees team, gecoacht door Hendriks' voorganger Roelant Oltmans, met gelouterde hockeyers als Juan Escarré, Xavier Arnau en oud-international Floris Jan Bovelander. Die wedstrijd werd met 9-4 gewonnen door Nederland. Op de foto vlnr: Van Pelt, Veen, Brinkman en Jansen. (Foto Bas Czerwinski)