Zeven Duitse clubs naar derde ronde UEFA Cup

Duitsland is in de derde ronde van het UEFA-Cuptoernooi nog vertegenwoordigd met zeven clubs. Na de eerdere kwalificatie van Hertha BSC en München 1860 plaatsten FC Kaiserslautern, Werder Bremen en VfB Stuttgart zich gisteravond bij de laatste 32. Bayer Leverkusen en Hamburger SV eindigden in de Champions League als derde in hun poule. Deze klassering geeft recht op deelname aan het UEFA-Cuptoernooi.

Het succes van het Duitse voetbal, dat na de teleurstellende resultaten bij het Europese kampioenschap volgens binnenlandse en buitenlandse waarnemers in een deplorabele staat verkeerde, werd gisteren geïllustreerd door VfB Stuttgart. Deze subtopper won met 3-1 van FC Tirol. In Innsbruck hadden de Oostenrijkers nog met 1-0 gewonnen. De Roemeense international Ganea scoorde twee keer voor Stuttgart.

Racing Genk was opnieuw kansloos tegen Werder Bremen. De Belgen verloren in eigen stadion met 5-2. Bij de Duitsers onderscheidde zich de spits Pizarro. Hij scoorde voor rust driemaal waarvan eenmaal uit een strafschop. FC Kaiserslautern leed voor eigen publiek een 3-2 nederlaag tegen Iraklis. De ploeg van trainer Brehme had op Griekse bodem met 3-1 gewonnen.

Celtic werd uitgeschakeld door Girondins de Bordeaux. De koploper in de Schotse competitie verloor in Glasgow na verlenging met 2-1 van de Franse subtopper. Celtic had een goede uitgangspositie na het 1-1 gelijkspel in Bordeaux. Na de openingstreffer van Moravcik leken de Schotten zeker van plaatsing. Laslandes scoorde twee keer tegen.

Het Italiaanse Udinese, koploper in de Serie A, werd verrassend uitgeschakeld door PAOK Saloniki. De Griekse ploeg won na verlenging met 3-0. Na de reguliere speeltijd leidde PAOK met 1-0, waarmee de nederlaag in de uitwedstrijd was goedgemaakt. Camps scoorde twee keer.

De twee andere deelnemers uit Italië plaatsten zich wel voor de derde ronde. Parma verloor met 1-0 van Dynamo Zagreb, maar de Kroaten hadden twee weken geleden de uitwedstrijd met 2-0 verloren. AS Roma speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen het Portugese Boavista. De Romeinen hadden het eerste duel met 1-0 gewonnen.

Van de Spaanse ploegen had Alaves op eigen veld genoeg aan een 2-2 gelijkspel tegen Lilleström. De ploeg van Jordi Cruijff, die overigens niet meespeelde, had het eerste duel in Noorwegen met 3-1 gewonnen. Voor Alaves opende de voormalige Groninger Magno de score in de eerste minuut.

Espanyol kon zich een 1-0 nederlaag permitteren bij Grazer AK. De tweede club van de stad Barcelona had op eigen veld met 4-0 gewonnen van de Oostenrijkers. Celta de Vigo behaalde een zwaarbevochten 5-3 zege op Crvena Zvezda, voorheen Rode Ster geheten. In Belgrado hadden de Joegoslaven met 1-0 gewonnen. Drulic scoorde voor Celta tegen drie keer zijn landgenoten.

Club Brugge heeft zich gisteravond met moeite geplaatst voor de volgende ronde. De koploper in de Belgische competitie speelde met 1-1 gelijk bij het Zwitserse Sankt Gallen. Club had het thuisduel met 2-1 gewonnen. Een doelpunt van Mendoza in blessuretijd voorkwam uitschakeling.

Liverpool bereikte de derde ronde door een 3-2 zege bij het Tsjechische Slovan Liberec. Op Anfield Road had de ploeg van de Nederlandse doelman Westerveld met 1-0 gewonnen. Die marge was gisteravond al na negen minuten teniet gedaan door Stajner. Barmby, Heskey en Owen bogen de score om in Engels voordeel. Breda scoorde in de slotfase tegen.

Bij het duel tussen Slavia Praag en OFI Kreta viel een hattrick te noteren. Aanvaller Zelenka van Slavia scoorde tussen de 70ste en de 89ste minuut drie keer. De Tsjechen bereikten door de 4-1 zege de derde ronde. Het eerste duel was in 2-2 geëindigd.