Washington wil Mexico aanklagen

De Amerikaanse regering gaat bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) een aanklacht indienen tegen Mexico, dat op oneerlijke wijze de toegang tot zijn telecommarkt zou belemmeren. ,,We hebben de Mexicaanse regering herhaaldelijk gevraagd zich te houden aan de WTO-voorschriften'', aldus de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Barshefsky gisteren in een verklaring. De stap betekent dat de Verenigde Staten handelsancties kunnen opleggen aan hun zuiderbuur mocht een WTO-bemiddelingspanel Washington in het gelijk stellen. De jongste onderhandelingsronde tussen de twee landen over de Mexicaanse handelsbarrières, in oktober, liepen op niets uit. Amerikaanse telecombedrijven staan te springen om toegang tot de Mexicaanse markt, die 12 miljard dollar (30,6 miljard gulden) waard is.