Van der Ploeg: vijf nieuwe kunstopleidingen

Met ingang van het studiejaar 2002-2003 gaan vijf nieuwe voortgezette kunstopleidingen van start. Hiermee wordt een belangrijke vernieuwing in het aanbod van het kunstonderwijs gerealiseerd. Dit schrijft de staatssecretaris van Cultuur, F. van der Ploeg, vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

De nieuwe voortgezette opleidingen in het kunstonderwijs zijn: choreografie, een gezamenlijke opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, de Hogeschool voor Muziek en Dans in Rotterdam en ArtEZ, hogeschool voor beeldende kunst en vormgeving, bouwkunst en theater in Arnhem; typografie van ArtEZ; typografie en media van de Hogeschool van Beeldende kunsten, muziek en dans in Den Haag; fashion van ArtEZ en theatervormgeving van de Hanzehogeschool, Hogeschool van Groningen.

De instelling van nieuwe voortgezette kunstopleidingen maakt deel uit van de voorgenomen vernieuwing van het kunstonderwijs, zoals beschreven in de beleidsnota's Zicht op kwaliteit (juni 1999) en Meer zicht op kwaliteit (juli 2000). Met de nieuwe voortgezette opleidingen is ruim twee miljoen gulden gemoeid.