Oma (62 jaar) kiest voor Potter

VOLWASSEN LEZERS IN Nederland kozen vorige week niet HP3 als het `beste boek' van Nederland, maar een verhaal over de geschiedenis van de laatste 100 jaar, De eeuw van mijn vader van Geert Mak. Toch kozen veel ouderen Potter, zoals blijktuit deze brief aan het Potterhoekje van een oma (62): `Hallo Potterfans, voor de verkiezing van het beste boek van Nederland was moeilijk kiezen tussen dat van Geert Mak en Jo Rowling, maar HP3 las ik in één nacht uit. En dat kan ik niet zeggen van Geert Maks boek De eeuw van mijn vader. De Engelse HP4 heb ik nog niet gekocht, die is te duur. Misschien wacht ik op de goedkopere Engelse pocket of de Nederlandse vertaling van Harry Potter en de Vuurbeker. Ik ben erg benieuwd naar de vertaling van al die prachtige woorden en namen in de HP-boeken. Ik weet eigenlijk niet of een oma van 62 in jullie Potterhoekje op de Kinderpagina geplaatst wordt, maar ik lees het altijd met veel belangstelling. Toen ik jong was verslond ik de boeken van Enid Blyton over De Vier. Later waren Bob Evers en zijn vrienden mijn helden. Het zal julle duidelijk zijn dat ik gestemd heb voor de Gevangene van Azkaban bij de verkiezing voor het beste boek, bij de Trouw Publieksprijs, al zijn mijn kleinkinderen nog te klein om me daartoe over te halen.'

(Eigen nieuws van Thea Mathlener, 62, Delft)