Nieuwe eigenaar DDG Turbomachinery

Siemens heeft gisteren de acquisitie bekendgemaakt van de Atecs Mannesmann-divisie Demag Delaval Groep (DDG) voor een niet nader genoemd bedrag. DDG, leverancier van installaties voor de industrie, is het moederbedrijf van Demag Delaval Turbomachinery uit Hengelo. Het Duitse elektronicaconcern wil DDG bij zijn energiedivisie KWU voegen. Hierbij gaan volgens Siemens in totaal 500 banen verloren. De gevolgen voor de Hengelose vestiging zijn vooralsnog onduidelijk. Algemeen directeur C.W. Pearson van DDG Turbomachinery ziet vooral de positieve kant. ,,Het nieuwe bedrijf is in staat een leidende rol te spelen in de markt voor turbomachinerie. Onze vestiging in Hengelo zal daarin een belangrijk aandeel kunnen hebben, gezien de huidige orderportefeuille, winstgevendheid en de hier aanwezige expertise en ervaring.'' Bij de Twentse compressoren- en turbinebouwer werken 370 mensen. Het bedrijf heeft een jaaromzet van circa 100 miljoen euro (220 miljoen gulden).