HP3 favoriet van lezers Potterhoekje

DEEL DRIE VAN de boeken van Harry Potter, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban is favoriet bij de lezers van de Kinderpagina. Dat blijkt uit de stemming die het Potterhoekje op internet organiseert.

Meer dan 300 Kinderpagina-lezers deden al mee aan de stemming, sinds vorige week vrijdag op www.nrc.nl/Potterhoekje de internetversie van het Potterhoekje geopend werd. Uit die stemming, waaraan lezers nog steeds mee kunnen doen, blijkt dat HP3 het populairst is. De Gevangene van Azkaban kreeg ruim 66 procent van de stemmen. Daarna is HP2, Harry Potter en de Geheime kamer favoriet, met ruim 16 procent van de stemmen. En deel 1, Harry Potter en de Steen der Wijzen trekt de minste stemmers, met ruim 14 procent stemmen.

HP1 en HP2 zijn in een nek aan nek race om de tweede plaats. HP3 ligt ruimschoots voor. Veel kinderen stemmen en lichten hun mening dan toe op Uilenpost, de e-mailrubriek op het Potterhoekje. Als op 9 december HP4, Harry Potter en Vuurbeker verschijnt, zal ook die opgenomen worden in de doorlopende stemming.