Boete Studio Sport

De slogans `Hero. Het fruit springt er uit' en `Zo, nu eerst een Bavaria' in voetbalstadions gaan de omroep NOS een boete opleveren van 120.000 gulden. De NOS krijgt die boete omdat er teveel reclame te zien is bij de verslagen van voetbalwedstrijden in Studio Sport, het Sportjournaal en Studio NOS. Dat heeft het Commissariaat voor de Media gisteren bekendgemaakt.

De regels van de Mediawet schrijven voor dat op de reclameborden in voetbalstadions wel de namen en logo's van bedrijven mogen staan, maar geen slogans zoals bij NAC, Ajax en Vitesse. ,,Als de stadions de slogans rond het veld niet verwijderen, kan dat tot gevolg hebben dat geen enkele omroep meer verslag kan doen van de wedstrijden'', meldt L. van der Meulen van het het commissariaat.

Ook de uitzendingen van voetbalwedstrijden door Canal+ en SBS (eerste divisie) worden onderzocht. De NOS mag zich nog verdedigen in een hoorzitting.