Vrouwelijk stel in IJmuiden brengt kostganger om

De politie in Velsen heeft gisteren de stoffelijke resten van een bejaarde man gevonden. De man is vermoedelijk al in het voorjaar 1999 slachtoffer geworden van een moord.

Hij werd onder de vloer van een schuur achter een huis in IJmuiden begraven. De politie vermoedt dat het om een kostganger gaat die bij twee vrouwen inwoonde. Een van de vrouwen heeft bekend de man na enkele ruzies te hebben omgebracht.

De politie spreekt van een niet alledaagse bekentenis. Afgelopen dinsdag meldden zich de 42-jarige Sophie M. en haar partner Janna G. (40) op het politiebureau in Velsen, om over hun relatieproblemen en slepende ruzies met de buren te praten. Maar het gesprek nam een heel opmerkelijke wending. Sophie M. biechtte tegenover de politie opeens de moord op kostganger Ton op. Voor de politie is nog niet duidelijk waarom zij dit heeft gedaan.

Twee speurhonden van de politie ontdekten dinsdagavond dat er inderdaad een lijk in de schuur lag. Door de donkerte werd besloten pas de volgende dag te gaan graven.

De man lag onder de vloer van betonnen tegels van het fietsenschuurtje. Sectie op het lichaam moet nu uitwijzen of de gevonden resten daadwerkelijk van de onderhuurder Ton zijn.