Verkiezingen

Nederlands Dagblad

[...] Door beide kandidaten en partijen een duidelijk mandaat te onthouden, brengen de Amerikanen tot uitdrukking dat zij wars zijn van radicale experimenten.

Trouw

[...] De verwarring die is ontstaan, heeft minder te maken met het Amerikaanse kiesstelsel dan met de concurrentie tussen televisiezenders die zo graag als eerste een staat willen toewijzen aan één van de kandidaten. De verwarring geeft wel aan hoe dicht de kandidaten George W. Bush en Al Gore elkaar genaderd zijn, niet alleen in kiesmannen, vooral in aantal uitgebrachte stemmen. En dat geeft aan dat de Democraten hun zegetocht onder de Amerikaanse kiezers, [...] niet hebben weten voort te zetten.

de Volkskrant

[...] Mocht Bush de uiteindelijke winnaar blijken, dan beschikt hij met zijn partijgenoten over een meerderheid in het Congres. Radicale partijgenoten kunnen hem dan wel eens proberen te dwingen tot een hard rechts beleid.