`Tarief KLM naar Antillen niet te hoog'

De Nederlandse Mededingsautoriteit (NMa) vindt dat de tarieven van luchtvaartmaatschappij KLM voor vluchten naar de Nederlandse Antillen niet extreem hoog zijn. Er is dan ook geen sprake van misbruik van een mogelijke monopoliepositie. Dat heeft de NMa gisteren bekendgemaakt. Over de tarieven was onder andere geklaagd door de sociaal-culturele vereniging Shiva.

De NMa stelt dat de kosten van een vlucht naar Curaçao hoger uitkomen dan naar vergelijkbare bestemmingen. Oorzaken zijn dat er naar de Antillen minder vracht wordt vervoerd en het type toestel dat wordt ingezet. Met de verkoop van tickets wordt volgens de NMa dan ook geen excessief rendement behaald. De NMa onderzoekt nog de klachten over de tarieven die de KLM rekent voor de vluchten naar Suriname.