Selectie Radio

Urubicha. Eerste aflevering van een tweeluik over Europa's beroemdste kerkhof: het Père Lachaise in Parijs, een begraafplaats voor de jetset en musici. Radio 4, 19.02-20.00u.

De avonden. Eerst het uitzicht van Koene Parmentier, rondvaartexploitant te Leiden. Daarna het tweede deel over Sint-Petersburg en opnamen van de bands Fly Pan Am (Montreal) en Rothko (Londen). Radio 5, 22.02-24.00u.

Radio 5 documentaire. Het gebeurt regelmatig: mensen die sterven zonder familie of geliefden achter te laten. Gelukkig is er een instantie die hun uitvaart verzorgt: Het Bureau Uitvaarten van Gemeentewegen. In de aangrijpende documentaire Eenzame uitvaart volgt Inge Kortlang de begrafenis van een Amsterdamse die nauwelijks meer at en treinen telde om de nacht door te komen. Een vage kennis haalt tijdens de begrafenisreceptie herinneringen op. Morgen, Radio 5, 13.02-13.50u.