Selectie Galerie

Bettie van Haaster

Al meer dan tien jaar schildert Bettie van Haaster vrijwel uitsluitend in de kleuren groen, geel, wit en grijs. Maar net als bij een monochrome film of een zwart-witfoto is de afwezigheid van felle kleuren in haar werk niet storend. In Van Haasters kleine abstracte schilderijen kun je landschappen of plattegronden herkennen. De kleurvlakken, opgebracht in dikke lagen verf, lijken een aaneenschakeling van wegen, sloten en weilanden, alsof je vanuit een vliegtuig naar beneden kijkt. T/m 2 dec in Galerie de Expeditie, Leliegracht 47, Amsterdam. Wo t/m vr 10u30-18u, za 14-18u.

Marco Paulo Rolla

De Braziliaanse kunstenaar Marco Paulo Rolla laat in Galerie Loerakker zijn nieuwe werk Picknick zien. Deze installatie is helemaal uitgevoerd in keramiek en bestaat uit een geblokt tafelkleed van twee bij drie meter, met daarop de resten van een eet- en drinkfestijn. Broodkorsten, stukken vlees, afgekloven vis en fruit, hagedissen en vliegen: alles is tot in detail in keramiek nagemaakt. 11 nov t/m 9 dec, Keizersgracht 380, Amsterdam. Wo t/m za 13-17u30.

Beeckestijn

Galerie De Schone Kunsten is deze maand uitgenodigd om als gastconservator op te treden in Museum Beeckestijn. Het landgoed Beeckestijn is een van de best bewaarde 18e-eeuwse buitenplaatsen in Nederland, met prachtige Franse tuinen en een groot landschapspark in Engelse stijl. De werken van een twintigtal kunstenaars, onder wie Silvia B., Lisa Holden, Piet Ouborg en Theo Schepens gaan hier een relatie aan met de historische omgeving. T/m 19 nov, Rijksweg 136, Velzen-Zuid. Wo t/m zo 12-17u.

DEAF

Volgende week vindt op diverse locaties in Rotterdam de vijfde editie van het Dutch Electronic Art Festival (DEAF) plaats. Deze interdisciplinaire biënnale onderzoekt de raakvlakken tussen kunst, technologie en maatschappij. Het thema dit jaar is tijd: DEAF onderzoekt hoe onze perceptie van tijd beïnvloed wordt door mediatechnologie. Op het programma staan een symposium, workshops, presentaties van academies, lezingen, performances, muziekoptredens, filmvoorstellingen en een tentoonstelling met interactieve kunstwerken. 14 t/m 26 nov in V2, Showroom Mama, het Nederlands Foto Instituut, De Unie en Lantaren/Venster. Inlwww.v2.nl/deaf/00.