HOT & STEAMY VAN MEZELF

Terwijl de belangstelling voor een luxe keuken stijgt wordt de tijd die men er kokend doorbrengt steeds korter. Twintig jaar geleden werd er voor de bereiding nog drie kwartier uitgetrokken. Nu is dat zo'n 20 minuten. Vandaag doen we een wedstrijd: de thuiskok tegen Iglo. Iglo heeft een prachtige plastic beker met bevroren eten op de markt gebracht die je 7 minuten in de magnetron zet. De beker moet nog even 2 minuten staan en dan is het eten klaar. Tijdwinst 20-9 = 11 minuten. Deze Hot & Steamy maaltijden zijn er in zes smaken: 4 Italiaanse en 2 oosterse. Prijs per beker ƒ 4,49. Ik probeerde 2 potten: tortellini ricotta met tomatensaus en penne met tomatensaus en mozzarella. Op de bekers staat het gewicht: diepvries 250 gram. De warme inhoud bleek 210 gram, die je in 5 happen op hebt. Wat weer tijdwinst oplevert. Tijd wint het van smaak, want ik proefde geen verschil tussen de potten. Wat zit er in? Pasta 40 procent. Tomaat resp. 27 en 24 procent. Verder zat er bij de penne nog 4 procent mozzarella en werd er een hele kruidentuin – in niet te proeven homeopatische verdunning – in uitgestort: tijm, basilicum, peterselie, oregano. Ook ontbraken gistextract en suiker niet. Koop bovenstaande ingrediënten en een pot Hot & Steamy met penne. Doe mee aan de kook- en blindproefwedstrijd en win van Iglo! Kook de penne beetgaar in iets gezouten water (het duurt 7 min. voor 1 l water kookt. Pastakooktijd ca. 8 min. Let op de tijd die op de verpakking staat). Verhit intussen olijfolie in een koekenpannetje. Verwarm daarin, op een laag vuur, de ontvelde en in stukjes gesneden tomaten. Roer de knoflook uit de knijper erdoor en zout en versgemalen peper. Snijd de gorgonzola in dobbelsteentjes. Intussen staat de Iglo-pot klaar om geopend te worden. Stort de penne in een vergiet en laat uitlekken. Roer er een scheutje olijfolie door. Schep pasta op borden. Verdeel eerst de gorgonzola blokjes over de hete pasta, die dan beginnen te smelten en dan de gebakken tomaat. Strooi er in stukjes gescheurde basilicumblaadjes op. Iglo-tijd: 9 min. Thuiskok: 15 min. Lees in de 6 min. verschil de achterpagina. Blinddoek voor en proeven maar. Minpuntje van de overwinning van de thuiskok: de afwas.

    • Anne Scheepmaker