Grote fabriek Daewoo stopt

Bij de grootste fabriek van de Zuid-Koreaanse autofabrikant Daewoo is de productie vandaag stilgelegd. Daewoo Motors werd gisteren failliet verklaard en de leveranciers willen geen onderdelen meer aanvoeren.

Volgens een woordvoerder gaat het om sluiting voor slechts één dag en wordt er met de leveranciers overlegd. De fabriek, in Bupyong, is een van de drie productievestigingen die Daewoo in Zuid-Korea heeft. Er kunnen jaarlijks 50.000 wagens van de band lopen, maar de laatste tijd draaide de fabriek op de helft van de producticapaciteit.

Het failliet van Daewoo Motors heeft direct gevolgen voor de in Australië gevestigde motorenfabrikant Holden. Deze onderneming sluit haar vestiging in Melbourne en wil vierhonderd werknemers kwijt.

Volkswagen is volgens de Financial Times in onderhandeling over de aankoop van het belang van 50 procent dat Daewoo Motors heeft in de Britse bedrijfswagenproducent LDV.