`De trainer is ook maar een mens'

De teambuilding en de mediatrainingen hebben hun uitwerking niet gemist bij PSV. De spelers waren gisteravond opvallend mild voor hun trainer, die zijn twee beste aanvallers op de reservebank liet plaatsnemen. Met als gevolg dat Anderlecht in de eerste veertig speelminuten geen strobreed in de weg werd gelegd. De invallers De Jong en Rommedahl raakten geen bal goed, maar vonden mededogen bij trainer Gerets. ,,Ik wil hen niet als zondebok aanwijzen. De hele ploeg heeft in het begin zitten verslapen.''

De gepasseerde Joegoslaaf Kezman, doorgaans de eerzucht zelve, toonde zich van zijn diplomatieke zijde. ,,Ik heb respect voor meneer Gerets. Hij is een vaderfiguur voor mij.'' Lotgenoot en uitblinker Bruggink negeerde de schrijvende pers en liep met de tanden stijf op elkaar naar het spelershome. Aanvoerder Van Bommel noemde de vreemde keuze van de trainer ,,makkelijk praten achteraf''. Hij was vooraf niet gekend in de opstelling. ,,Dat gebeurt meestal wel'', zei Van Bommel.

Gerets had overleg gevoerd met zijn assistenten en die hadden hem niet op andere gedachten gebracht. ,,Ik draag de verantwoordelijkheid voor de nederlaag. Maar ik sta nog vierkant achter mijn keuze'', zei de verliezende coach met een zuur gezicht. ,,Deze uitschakeling heeft een wrange bijsmaak. We hadden in de twee wedstrijden tegen Anderlecht meer verdiend dan nul punten.''

Doelpuntenmaker Ramzi werd gewisseld voor Claudio, hoewel de sterk spelende Marokkaan daar niet om had gevraagd. Hij was moe maar niet versleten. ,,Ik had graag nog een derde goal gemaakt. Maar ik ben prof en moet de beslissing van de trainer accepteren'', zei Ramzi. Doelman Waterreus, altijd goed voor pittige tekst, waakte dit keer voor onvoorzichtige uitspraken. ,,De trainer is ook maar een mens. Hij heeft naar eer en geweten een opstelling gemaakt.''