Barcelona en Juve uitgeschakeld in Champions League

Barcelona en Juventus zijn gisteravond uitgeschakeld in de Champions League. Juventus verloor met 3-1 bij Panathinaikos. Daarmee plaatsten de Grieken zich verrassend voor de tweede ronde. Barcelona behaalde een 5-0 overwinning op Besiktas, maar dat leverde de Catalanen niet meer op dan een plaats in de derde ronde van de UEFA-cup.

Twee weken geleden werd het lot van Juventus al bezegeld. Toen verloor de Italiaanse ploeg thuis van HSV. In dat duel moesten Zidane en Davids met een rode kaart het veld verlaten. Gisteravond raakte Juventus weer twee spelers kwijt. Doelman Van der Sar en de Kroaat Kovacevic kregen twee keer geel en konden vertrekken. In Athene scoorden voor de thuisploeg de Portugees Sousa, Basinas en de Poolse topschutter Warzycha, voor Juventus redde Inzaghi de eer. Omdat Juventus als laatste eindigde in zijn poule, speelt de ploeg dit seizoen geen Europees voetbal meer.

Barcelona had een minimale kans om de tweede ronde te halen. Om de tweede ronde van de Champions League te halen, moest de Spaanse club in het eigen stadion Besiktas verslaan. Tegelijkertijd diende concurrent Leeds United te verliezen van AC Milan, dat al geplaatst was voor de volgende ronde. Na tien minuten scoorde Cocu, snel gevolgd door een doelpunt van Luis Enrique. In de tweede helft vergrootte Barcelona de marge tot vijf door treffers van Luis Enrique, Gabri en Rivaldo. Veel enthousiasme maakte de afgetekende overwinning niet los, want al snel bleek dat AC Milan de plannen had doorkruist.

De ploeg uit Milaan miste een kans om op voorsprong te komen toen de Oekraïner Sjevtsjenko een strafschop miste. Met een kopbal maakte Di Matteo voor Leeds het openingsdoelpunt, Serginho bracht de eindstand met een mooi schot op 1-1.

Manchester United versloeg op Old Trafford Dinamo Kiev, met 1-0. Die overwinning was goed voor een tweede plaats in de poule achter groepswinnaar Anderlecht, en een plaats in de tweede ronde van de Champions League. De gedoodverfde favoriet voor de eindzege in het toernooi stond tot gisteravond nog derde in de rangschikking, achter Anderlecht en PSV. Sheringham maakte het enige doelpunt, na een aanval die hij zelf had opgezet.