Van Meggelen uit directie Culturele Hoofdstad

Bert van Meggelen is op eigen verzoek uit de driehoofdige directie van Rotterdam Culturele Hoofdstad 2001 gestapt. Zakelijk directeur H. de Bruijne heeft de algemene leiding op zich genomen, met naast hem mevrouw M. van Steen, directeur programmastaf. Van Meggelen, bedenker van het concept `Rotterdam is vele steden' blijft als intendant vooral belast met de ,,inhoudelijke kwaliteitsbewaking'', zoals hij het zelf noemt, de verdere uitwerking en productie van het inhoudelijke programma.

Aangezien een krappe staf van 35 man te maken heeft 300 programma's van 200 partijen en met een budget van ruim vijftig miljoen gulden, aldus een woordvoerder van het organisatiebureau, komt het in de komende fase vooral aan op uitvoering van concepten, op budgetbewaking, op logistiek. Van Meggelen: ,,Achter de vele programma's van deze manifestatie gaan ook andere betekenissen van de cultuur schuil. Met het culturele aanbod vertel je een verhaal over Rotterdam, maar er komen bijvoorbeeld net zo goed aardige en onaardige facetten van de multiculturele samenleving aanbod. Ik buig me vooral over het componeren van die verschillende programma's om een zo groot mogelijke kwaliteit en uitstraling te bereiken.''