Teleurgestelde Vonk stapt op bij Twente

Uit frustratie over de tegenwerking van pers en publiek heeft Theo Vonk zijn functie als directeur voetbalzaken van FC Twente gisteren met onmiddellijke ingang neergelegd. De voormalige trainer heeft zijn besluit kenbaar gemaakt bij de raad van commissarissen van de eredivisieclub uit Enschede. Het college betreurt het besluit, zo heeft het laten weten.

Vonk is teleurgesteld over de kritische houding van een deel van het publiek en de media. `Ik dacht het nodige te kunnen betekenen voor de club en vanuit de achtergrond en niet in de schijnwerpers de rode draad en visie van de club, binnen de gestelde financiële kaders, te kunnen bewaken', aldus Vonk in een schriftelijke verklaring, die gisteren op de officiële clubwebsite (www.fctwente.nl) werd gepubliceerd.

Afgelopen zaterdag werd Vonk, na afloop van het verloren competitieduel tegen PSV (0-2), opgewacht en belaagd door woedende supporters, die hem verantwoordelijk houden voor de tegenvallende prestaties, en het in hun ogen falende aan- en verkoopbeleid. Twente, vorig jaar nog zesde in de eindrangschikking, bezet momenteel de twaalfde plaats op de ranglijst. `De houding van een gedeelte van het publiek, al dan niet daartoe aangezet, en pers is erg teleurstellend en zeer onterecht!!!', liet Vonk weten. `Het is een uitermate trieste situatie voor mij, mijn kinderen en zeker ook voor FC Twente.'

Vonk, sinds anderhalf jaar in dienst als manager voetbalzaken, acht zichzelf nog niet overbodig. Tegenover de raad van commissarissen gaf de 52-jarige bestuurder gisteren aan over enkele maanden zijn toekomst te willen bespreken. Trainer Fred Rutten, met wie Vonk de laatste maanden naar verluidt een stroeve relatie onderhoudt, weigerde te reageren op het vertrek van Vonk.