Internetaanbieder T-Online in rode cijfers

Het Duitse T-Online, de grootste internetaanbieder van Europa, heeft de eerste negen maanden van dit jaar een verlies gemaakt van 14,4 miljoen euro (32 miljoen gulden). In dezelfde periode vorig jaar maakte het bedrijf nog een winst van 14,2 miljoen euro. Oorzaak van het verlies is de omschakeling van klanten naar een vast maandelijks tarief voor hun internettoegang in plaats van een bedrag per minuut. Zonder een boekwinst op de verkoop van een belang in een aandelenhandelaar (Comcast) was het verlies 53,5 miljoen euro. De omzet steeg met 87 procent tot 543 miljoen euro (1,2 miljard gulden). Daarvan was 32 miljoen afkomstig van overnames, bijvoorbeeld het Franse Club Internet. Beleggers reageerden teleurgesteld op de resultaten. De koers daalde met ruim 2 procent.