Beslaglegging tegoed AZ

Het bouwbedrijf Ballast Nedam heeft beslag laten leggen op drie rekeningen, gebouwen en grond van AZ. Het bedrijf heeft met de Alkmaarse eredivisieclub een zakelijk verschil van mening over de afwikkeling van de opzegging van het contract dat de bouwer had voor de realisatie van een nieuw stadion.

,,AZ heeft het contract eenzijdig zonder reden opgezegd'', lichtte woordvoerder Bolt van Ballast Nedam toe. ,,We hebben geprobeerd in overleg een oplossing te vinden voor de financiële afwikkeling. AZ weigerde mee te werken. We willen inhoudelijk niet op de zaak ingaan, maar het is voor ons ernstig genoeg om beslag te laten leggen.''

Ballast Nedam heeft voor AZ een plan gemaakt voor de bouw van het nieuwe stadion nabij verkeersplein Kooimeer. Het complex moet een capaciteit krijgen van 13.500 toeschouwers en kan worden uitgebreid tot 20.000. Voorzitter Scheringa ging er in juni vanuit dat de bouw AZ zo'n zestig miljoen gulden zou kosten.