Amerikanen minder vaak op het web

Amerikanen besteden steeds minder tijd aan internet. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van adviesbureau PricewaterhouseCoopers in Australië, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. De gemiddelde internetgebruiker in de VS is 4,2 uur per week online, een uur minder dan in 1999. Desondanks spenderen Amerikanen nog steeds meer tijd aan internet dan Europeanen en Australiërs, met respectievelijk 3,2 en 3,6 uur.

De VS zijn ook koploper met het aantal internetaansluitingen. Ruim 44 procent van de Amerikaanse huishoudens is aangesloten op het wereldwijde web. Australië volgt met 38 procent. Van alle Britten en Duitsers heeft 31 procent een internetaansluiting. Frankrijk loopt de laatste jaren wel in op het aantal internetgebruikers, maar de kloof met de VS en de andere onderzochte landen blijft groot. Slechts 16 procent van de Franse huishoudens heeft een aansluiting.