Record Hunter Douglas

Raambekledingsproducent Hunter Douglas, bekend van onder meer Luxaflex, heeft in de eerste negen maanden omzet en winst tot recordhoogte zien stijgen. De nettowinst kwam uit op een bedrag van 91,3 miljoen euro (200 miljoen gulden), een stijging van 27,5 procent ten opzichte van vorig jaar. De omzet groeide met 26,2 procent tot 1,25 miljard euro (2,75 miljard).

Vooral de sterke dollar droeg bij aan de omzetgroei. Wisselkoerseffecten vergrootten de omzet met 10 procent en meer afzet was goed voor een stijging van 8,5 procent. Hunter Douglas behaalt het grootste deel van zijn omzet in Noord-Amerika (52 procent), gevolgd door Europa (35 procent), Zuid-Amerika en Azië (beide 5 procent) en Australië (3 procent). Op bijna alle afzetmarkten groeiden winst en omzet. Alleen in Australië bleef de nettowinst achter.

Hunter Douglas is wereldmarktleider op het gebied van raambekleding en een belangrijk producent van bouwproducten. De groep omvat 62 fabrieken en 83 assemblagebedrijven, alsmede marketingorganisaties in meer dan tachtig landen. Er werken ongeveer 15.000 mensen bij het bedrijf.

De resultaten van Hunter Douglas waren beter dan analisten hadden verwacht. Beleggers op de Amsterdamse beurs reageerden positief op de resultaten van de onderneming, die zich aan het begin van dit jaar nog zeer voorzichtig had uitgelaten over de te verwachten winstontwikkeling. Het aandeel dikte op het hoogtepunt in de ochtendhandel 70 eurocent aan op 33,95 euro.

Voor de rest van het jaar blijft Hunter Douglas optimistisch, hoewel het bedrijf niet uitsluit dat de groei in het vierde kwartaal enigszins zal afvlakken.