Precisiebombardement

Opeens lagen er twee lege walnoten bij ons op het balkon. Ik vond dat vreemd, maar we hebben soms walnoten in huis en hoewel we dat balkonnetje bijna nooit gebruiken, kán het wel. In de dagen daarna kwamen er nog enkele notendoppen bij. Curieus. Welke sloddervos had dat op zijn geweten? Het was een grote zwarte kraai. Die gebruikte ons balkonnetje als notenkraker. Van hoog in de lucht wierp hij de noten af, als kleine bommetjes. Ze gaven een lichte, duidelijk hoorbare tik. Meestal moest hij ze een paar keer afwerpen, maar vervolgens pikte hij de opengebarsten helften in alle rust leeg. Ik bleef een paar keer staan kijken. Hij zag me wel staan, maar keek me onverschrokken aan. Wie dacht ik wel dat ik was? Het was zijn balkonnetje, het waren zijn noten. Hier at een trotse piloot, de uitvoerder van een precisiebombardement.

    • Ewoud Sanders