Opblijven?

De voorlopige uitslag van de presidentsverkiezingen wordt niet voor morgenochtend zes uur (Nederlandse tijd) verwacht. Dan sluiten de laatste stemlokalen in de meest westelijke staten van de Amerika. Op Nederland 2 verzorgen NOS, 2 Vandaag, Netwerk en NOVA vanaf 0.25 uur een gezamenlijke uitzending met uitslagen, interviews en reacties van deskundigen. Een goede website om de verkiezingen te volgen is www.voter.com. Naar verwachting zullen de uitslagen in zes `golven' over de kijker heen komen, corresponderend met de tijdzones in de VS. De eerste uitslagen komen uit Indiana en Kentucky. Vooral die laatste staat kan al een belangrijke indicatie geven van de einduitslag omdat Kentucky volgens analisten, met zijn automobiel- en hightech industrieën, een afspiegeling is van bepalende swing states als Michigan en Missouri.