Northwest verkoopt belang in Continental

KLM-partner Northwest Airlines verkoopt driekwart van zijn belang in de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Continental. Northwest doet dit onder druk van de Amerikaanse mededingingsautoriteiten. Die maken bezwaar tegen het 14-procentsbelang dat Northwest in 1998 aankocht, aangezien de Amerikaanse KLM-partner daarmee 51 procent van het stemrecht bij Continental heeft verworven. De Amerikaanse kartelinstanties stelden dat de verstrengeling tussen de twee Amerikaanse luchtvaarders de concurrentie in de luchtvaart geweld aandoet en riepen de maatschappijen op het matje. Northwest hoopt dat de mededingingsautoriteiten nu bereid zijn de juridische procedure stop te zetten. Northwest heeft de Continental-aandelen voor 450 miloen dollar (1,1 miljard gulden) van de hand gedaan.