Koers Linux keldert na waarschuwing

De koers van de Amerikaanse softwarefabrikant Linux Systems is gisteren in New York gekelderd met 42 procent na een winstwaarschuwing voor volgend jaar. De marktwaarde van Linux daalde daarmee in één klap van 915 naar 664,9 miljoen dollar (1,69 miljard dollar). De maker van het besturingsprogramma Linux voorziet in 2001 een 10 procent lagere omzet (270,7 miljoen dollar) dan eerder aangekondigd. Tevens zal het verlies in het eerste kwartaal verder oplopen wegens het wegvallen van orders.

Linux

Het bericht Koers Linux keldert na waarschuwing in de rubriek `Kort Buitenlandse bedrijven' (in de krant van dinsdag 7 november, pagina 19) meldt ten onrechte dat het hierbij gaat om de maker van het computerbesturingsprogramma Linux, dat juist publiek bezit is. De genoemde onderneming, VA Linux Systems, levert producten en diensten aan gebruikers van Linux.