Barak overleeft moties van wantrouwen

De regering van de Israëlische premier Barak heeft gisteren vier moties van wantrouwen overleefd. Het grootste deel van de moties was ingediend door vertegenwoordigers van de Israëlische Arabieren uit protest tegen de dood van ten minste 13 leden van hun minderheid bij anti-Israëlische demonstraties. Barak, wiens regering slechts door een minderheid in het parlement wordt gesteund, heeft zich echter voor een periode van een maand verzekerd van de steun van de ultra-orthodoxe Shaspartij.

De Palestijnen en Israëliërs wisselden intussen beschuldigingen uit over schendingen van hun vorige week overeengekomen bestand. Gisteren werden weer twee Palestijnen bij botsingen met Israëlische troepen gedood. In totaal zijn nu meer dan 170 doden gevallen sinds het begin van de protesten, eind september, in overgrote meerderheid Palestijnen.