Opinie

    • Youp van ’t Hek

Supporter

Er werd gedart, dus zag ik Stompé langskomen en Barney en nog wat dikke Engelsen en dat allemaal in een troosteloos zaaltje en er werd veld gereden, dus zag ik mannen met de fiets op de schouder door weilanden rennen, heuveltjes nemen en bemodderd over een finish komen en ik zag ook publiek en dacht aan het leven van de veldrijdensupporter en hoe droef je het moet hebben, wil je een waterkoude middag op een tochtig stukje grasland gaan staan wachten op een veldrijder en er werd getennist op RTL 5 en dat zijn meestal derderangs ziekenfondstoernooien en er werd gevoetbald en ook daar zag ik troosteloosheid alom en die droefheid werd gedeeltelijk ook nog ontleed door Ronald Spelbos, waarop mijn zoontje kreunde: `Moet dit?' en hij heeft gelijk, want van wie moet dit, vragen wij ons al jaren af en denken: wil de kijker dit gelul en wat ziet Ronald dat wij niet zagen en waarom denk ik, terwijl Ronald analyseert, alleen maar aan de winkel waar hij zijn pakken koopt en zie ik hem met mevrouw Spelbos die zaak ingaan, naar dat rek lopen en een keuze maken en zie ik hem de paskamer ingaan, eruit komen en de tevreden blik van mevrouw Spelbos, die weet: het moet netjes want hij moet op tv, dus het mag niet vlammen en ik kan uit de grond van mijn ziel zeggen dat dat gelukt is, want dit is nou wat we confectie noemen en confectie is een van de ergste woorden in de Nederlandse taal, want met confectie kan je iemand ouderwets kwetsen, kortom: het was een Spelbos-weekend vol confectie en als het zo druilerig is gaat Mart lollig doen en Jean Nelissen de Neel noemen en zo'n weekend was het dus, een vergeetweekend en er had alleen nog handbal in Studio Sport gemoeten, dan was het pas helemaal perfect begin november geweest.

    • Youp van ’t Hek