Selectie Radio

De wandelende tak. Aandacht voor o.a. Iraanse volksmuziek. Radio 4, 18.30-19.30u.

Opium. O.a. dirigent Ed Spanjaard over de Franse componist Pierre Boulez voor wie hij een fanclub heeft opgericht. Verder museumdirecteur Wim van Krimpen over de tentoonstelling Pleidooi voor intuïtie en biograaf Casper Wintermans over Sir Alfred Douglas, de boezemvriend van Oscar Wilde. Radio 1, 20.04-22.00u.

De avonden. Na het uitzicht van directeur Teylersmuseum in Haarlem Eric Ebbinge, de Amerikaanse schrijver Dave Eggers over zijn debuut Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit. Verder o.a. een gesprek met de directeur van het North Sea Jazz Festival, Theo van der Hoek. Radio 5, 22.02-24.00u.

Damokles. Portret van een jonge gigolo die advertenties ophangt in een supermarkt vlakbij een villawijk. Radio 1, 0.04-1.00u.