Radio uit een zwart gat

Snel op alt control delete drukken om de pc te herstarten. Dit zal voor veel mensen die de nieuwe site van Radio 3FM bezoeken de eerste reactie zijn. Wie het webadres www.3fm.nl intikt, komt in een soort zwart gat terecht. 3FM neemt het scherm helemaal over. Alle andere toepassingen verdwijnen en lange tijd is er alleen een zwart vlak te zien.

Wie accepteert dat zijn desktop wordt overgenomen door 3FM en geduldig wacht tot de `3FM-interface' is geladen (wat met een 56k6-modem ongeveer 2 minuten duurt) komt terecht op een weinig verrassende site. Er is een overzicht van de programma's die vandaag te beluisteren zijn op Radio 3. Er is een magazine – waarvoor ook weer een eigen interface wordt geladen – met een column van de Mediaman.

De Mediaman vindt dat presentatrice Maud Hawinkels van FF wat anders niet op de nationale omroep thuishoort. Ze moet terug naar Limburg omdat hij haar accent niet mooi vindt. Het hele programma mag wat hem betreft afgeschaft worden omdat de vrouwen die geïnterviewd worden dik en lelijk zijn (`nijlpaarden-lookalikes', noemt hij ze).

Het magazine bevat ook een verhaal over de bouw van de nieuwe site. Veronique, Marc, Robbert, CJ, Marcel en Paul hebben er hard aan gewerkt, zo lezen we. En natuurlijk is er een webwinkel. Die is alleen nog niet af. Maar hij wordt héél mooi, wordt ons beloofd. ,,En dan bedoelen we dus niet dat er straks in dit gedeelte een paar lullige linkjes komen te staan naar de Albert Heijn en Intratuinsite!!!''

Om extra bezoekers en luisteraars te lokken is er een e-venture, een spelletje waarbij deelnemers 10 cijfers in de juiste volgorde moeten zetten om een telefoonnummer te vinden. De winnaar van de ,,wilde woeste speurtocht op het wereldwijde web'' mag naar een populaire wereldstad om zelf uitzendingen te maken. Er doet ook een MP3-file mee.

(www.3fm.nl)

    • Marie-José Klaver