`Olieprijzen omlaag na verkiezingen VS'

De olieprijzen zullen na de Amerikaanse presidentsverkiezingen van morgen omlaag gaan. Dat verwacht de secretaris-generaal van de organisatie van olie-exporterende landen, de OPEC, Rilwanu Lukman. Hij suggereerde in het weekeinde dat de prijzen hoog worden gehouden om te bereiken dat ontevreden kiezers George W. Bush in het zadel helpen. ,,Er is een zekere politisering van de oliemarkt wegens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Na de verkiezingen zal de markt afkoelen'', zei Lukman op een energieconferentie in Teheran. Volgens analisten in Iran worden de prijzen kunstmatig hoog gehouden om de huidige Amerikaanse regering en de Democratische presidentskandidaat Al Gore te beschadigen. De olie-industrie in de VS zou zo de kansen van de Republikein Bush willen vergroten.