Lagere ambities Rabo-DG

De Rabobank en haar Duitse partner DG Bank zien af van de integratie van hun activiteiten op het vlak van corporate banking (zoals bedrijfsfinanciering) en investment banking (bijvoorbeeld fusies en emissies). De plannen om tot een volledige joint venture te komen zijn geannuleerd vanwege de grote juridische en fiscale problemen. De twee banken stellen in een bekendmaking van vanochtend wel door te gaan met de uitvoering van de ,,overkoepelende Europese strategie''.

Een zegsman ontkent dan ook dat het afblazen van de fusie in het zakenbankieren de basis onder de samenwerking tussen de Rabobank en DG Bank wegblaast. ,,De samenwerking is veel breder dan alleen maar investment-bankieren. Die indruk is misschien ontstaan omdat de integratie van de zakenbanken het eerste project was. De bedoeling blijft echter dat we één groot Europees coöperatief netwerk vormen, samen met andere coöperatieve banken''. Inmiddels heeft de Italiaanse bank Credito Cooperativo zich al aangesloten bij de Duits-Nederlandse alliantie, terwijl Portugese en Oostenrijkse branchegenoten interesse hebben getoond.

Rabobank en DG Bank werken al samen via hun aandelenbedrijven bij plaatsingen van aandelen. DG Bank neemt hiertoe een belang van 50 procent in het aandelenbedrijf Rabo Securities.