Goddelijke graver begroef `vondsten'

Een Japanse archeoloog is op staande voet ontslagen, omdat hij `belangrijke ontdekkingen' zelf in de grond stopte om ze er vervolgens met veel bombarie weer uit te halen. Dat meldt het Japanse persbureau Kyodo. Shinichi Fujimura (50) begroef onder meer stenen voorwerpen op bekende archeologische vindplaatsen. Hij beweerde vervolgens dat de objecten die `plotseling' opdoken, 600.000 jaar oud waren en daarmee de oudste ooit in Japan gevonden. In werkelijkheid waren de voorwerpen veel minder oud en kwamen ze uit nabijgelegen vindplaatsen. Het Nationale Museum in Tokio heeft ongeveer twintig voorwerpen in de vitrines staan die door Fujimura zijn opgegraven. De directie laat nu de herkomst onderzoeken. Fujimura is vaak geroemd door zijn collega's voor zijn `goddelijke' hand van graven.