De Doelen-directeur Huub van Dael uitgeluid

Huub van Dael, die 1 november met pensioen ging na ruim dertig jaar directeurschap van het Rotterdamse concert- en congresgebouw De Doelen, is zondagavond tijdens zijn afscheidsfeest koninklijk onderscheiden als Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Opstelten overhandigde hem tevens de Wolfert van Borselenpenning, een hoge Rotterdamse onderscheiding. Onder leiding van Van Dael groeide De Doelen uit tot een internationaal bekend concert- en congresgebouw, waarvoor het zojuist is verbouwd. Rotterdam is nu de tweede congresstad van Nederland.

Van Dael zat onder meer in de Raad voor de Kunst en vele commissies op het gebied van de muziek. Hij blijft voorzitter van de Commissie Nederlandse Muziekprijs, de hoogste staatsonderscheiding op muziekgebied, voorzitter van het Orkest van de 18e eeuw, en vice-voorzitter van het Prinses Christine Concours. Van Dael is inmiddels opgevolgd door Gabriel Oostvogel, ex-directeur van de Anton Philipszaal in Den Haag.