Selectie Radio

OVT. Na de column van oud-hoofdredacteur Wilfred Lionarons van de Weekkrant Suriname, historicus Anton van Hooff over zelfdoding, euthanasie en Brongersma. Verder praat hoogleraar jeugd- en familierecht Jaap Koek over het mogelijke opheffen van de kinderrechter en in het tweede uur het begin van een tweeluik over de geschiedenis van opgeheven organisatie Bescherming Bevolking. Radio 1, 10.04-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. O.a. aandacht voor de IKON-documentaireserie over de tien geboden die vanaf 6 december wordt uitgezonden en die binnenkort al in de bioscoop te zien is. Verder discussies over waarom mensen niet meer in het leger willen en uitgeprocedeerde asielzoekers. Radio 5, 13.02-15.00u.

Radio 1-journaal. VVD-minister van Justitie Korthals praat over de komende begrotingsbehandeling, georganiseerde misdaad en DNA-onderzoek t.b.v. de politie. Radio 1, 13.30-14.00u.

Uit het nieuws. Gesprek met Martin van Rooijen (48), oud-staatssecretaris in het kabinet Den Uyl (1973-77) en oud-Kamerlid voor CDA. Hij kwam vooral in het nieuws toen hij als voorzitter van het CTSV (College van Toezicht Sociale Verzekeringen) tezamen met de twee andere bestuursleden in 1996 werd ontslagen. Radio 1, 20.04-21.00u.

Volgspot. Gast is cabaretier Herman van Veen die o.a. praat over zijn stichting die stipendia aam kinderen geeft om hun creatieve talenten verder te ontwikkelen. Radio 1, 0.02-1.00u.

Ophef & vertier. Schrijver J. Bernlef over het werk van de 17de-eeuwse schilder Pieter Jansz. Saenredam; directeur van het Internationaal Opera Centrum Nederland Hans Nieuwenhuis over de waanzin van het subsidiebeleid en componist Jan van Vlijmen over zijn nieuwe koorwerk. Ook de herziene versie van de biografie van Johnny Jordaan. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.