Selectie Radio

Tema. Aandacht voor de economische gevolgen van de vergrijzing en toenemende kosten in de gezondheidszorg en pensioenen. Verder de ziekte van Alzheimer bij mensen in de bloei van hun leven. Radio 5, 14.02-15.00u.

Nederlandse componisten. In deze vierde aflevering aandacht voor o.a. de componisten Bernard van Dieren en Jan Ingenhoven. Radio 5, 15.02-16.00u.

De Nederlanden. Uitzending van de jeugdopera Eriks Wonderbaarlijke Reis van de in 1983 op 40-jarige leeftijd overleden Nederlandse componist Willem Frederik Bon. In deze opera worden op speelse wijze de instrumenten van het symfonie-orkest gekoppeld aan de insecten en personages uit het boek Erik of het klein insectenboek van Godfried Bomans. Uitgevoerd door het Orkest van het Oosten o.l.v. Jaap van Zweden op 16 juni met Frank Groothof als verteller. Radio 4, 16.02-17.00u.

Easy listening. De Duitse filmacteur Manfred Krug met eigen bewerkingen van jazzklassiekers, Philippe Elan met Franse vertalingen van ABBA, Bowie en Sondheim songs en klassiek gitarist Görin Söllscher met Lennon en McCartney composities. Verder Lionel Richie over zijn nieuwe album. Radio 1, 0.04-2.00u.