Eriksson vreest pers

Amper twee dagen na zijn benoeming tot bondscoach van Engeland gruwt Sven-Göran Eriksson al van de schaamteloze werkwijze van de Britse boulevardpers. ,,Ik ben bang mijn privacy te verliezen. Ik moet en ik zal mezelf tegen deze media verdedigen'', verzuchtte de huidige trainer van Lazio Roma gisteren.

Hoewel de Zweed, de eerste buitenlandse coach van Engeland ooit, waarschijnlijk pas in maart begint, zijn Britse journalisten al uitgebreid in zijn privé-leven gedoken. ,,Mijn ouders in Zweden, mijn zoon in Amerika, mijn ex-vrouw in Fiorentina en mijn broer in Portugal zijn al ondervraagd'', vertelde Eriksson. ,,Wie weet zijn ze bij nog meer mensen geweest om naar mij te informeren. Leuk is anders.''

The Mirror en The Sun meldden gisteren dat de nationale ploeg momenteel is verdeeld als gevolg van goktwisten. De inzet bij het pokeren zou per beurt soms 10.000 Engelse pond (ruim 30.000 gulden) bedragen. ,,De eenheid binnen de ploeg moet terugkeren'', erkende Adam Crozier, directeur van de Engelse voetbalbond.