Potterhoekje ook op internet

HET POTTERHOEKJE STAAT vanaf vandaag ook op internet. De wekelijkse rubriek op de Kinderpagina, met alle nieuwtjes over de boeken over tovenaarsleerling Harry Potter, is vanaf vanmiddag te vinden op de webzijde van NRC Handelsblad (www.nrc.nl).

Met bliksem en fladderende vleermuizen word je op de NRC-webzijde naar de startpagina van het Potterhoekje gebracht. Daar kun je niet alleen de Potternieuwtjes van de afgelopen weken nalezen. Het Potterhoekje op internet heeft meer afdelingen. Behalve de rubriek NIEUWS kun je klikken op ENCYCLOPEDIE. Daaronder vind je bijvoorbeeld de artikelen over de magische dieren in de Potterboeken die Frans van der Helm afgelopen zomer schreef voor het Potterhoekje, onder de titel Harry Potter's Beestenbazaar.

Dan kun je ook klikken op ZWERKBAL. Daar komen verschillende spelletjes onder. Nu is er een `schuifspelletje' van de twee stripfiguren Fokke en Sukke, die in tovenaarsgewaden Zwerkbal spelen. Dat is nog maar het begin. Want aan het eind van deze maand komt er een nieuw spelletje bij: Bijna-Zwerkbal. Daarbij moet je de Gouden Snaai vangen met je muis.

Onder GALERIE vind je de leukste tekeningen en foto's die lezers naar het Potterhoekje stuurden. Zoals de foto's van kinderen die zichzelf omtoverden tot Harry Potter. Welk Potterboek jouw favoriet is kun je laten weten onder SORTEERHOED. En brieven kun je niet alleen aan het Potterhoekje, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam sturen, maar ook via e-mail bij UILENPOST, onder het knipogende uiltje. Je kunt elkaars briefjes lezen en reageren. Achter het spinnenweb van 'T WEB vind je verwijzingen naar andere Potter-websites. ,,We willen de Potterhoekje-site in de loop van de tijd steeds meer uitbreiden'', zegt Titia Ketelaar die, samen met Martin de Wit de webzijde maakte.

Wedstrijd

Het Potterhoekje (Kinderpagina en internet) gaan het wachten verzachten tot op 9 december eindelijk de Nederlandse vertaling van HP4, Harry Potter en de Vuurbeker uitkomt. Dat doen we met een wedstrijd waarbij elke week bijzondere Potterprijzen te winnen zijn.

Deze week verschijnt het eerste in het Nederlands voorgelezen Harry Potterboek, Harry Potter en de Steen der Wijzen, in een cd-vouwdoos met acht cd's. (Uitgave Rubinstein Media, prijs vijftig gulden op een stuiver na). Het boek wordt voorgelezen door Jan Meng, die ook de verhalen van Roald Dahl voorlas. Om die reden organiseert het Potterhoekje een mini-voorleeswedstrijd. Het is de bedoeling dat je een bandje instuurt waarop je je favoriete stukje uit je favoriete Potterboek voorleest op een cassettebandje. Het stukje dat je voorleest mag niet langer duren dan 1 minuut (zestig seconden). Vandaar dat we de wedstrijd Potter in 1 minuut noemen.

Je kunt tot zaterdag 9 december insturen. Op de Kinderpagina in de week daarna wordt de hoofdprijs bekend gemaakt. De winnaar krijgt de Potter cd-box. En zijn of haar voorleesfragment kun je dan beluisteren op de webzijde van Potterhoekje. Nu kun je op de webzijde van het Potterhoekje als een stukje van de voorgelezen Potter-cd beluisteren. Stuur zo snel mogelijk in. Want elke week worden tot 9 december weekprijzen onder de beste inzenders verloot: Potter-petjes, T-shirts en Potterpennen heeft het Potterhoekje speciaal voor de lezers uit Amerika gehaald voor deze Potter in 1 minuut-wedstrijd.

Stuur je bandje waarop je je favoriete Potterfragment voorleest aan Potterhoekje, NRC Handelsblad, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam. Zet je naam, leeftijd en adres op het bandje. Vermeld boektitel en paginanummer. van fragment dat je leest op bandje. Stuur in voor 9 december. Je mag niet ouder zijn dan 13 jaar. Bandjes worden eigendom van NRC Handelsblad.

Het Potterhoekje op internet vind je op www.nrc.nl/Potterhoekje

    • Paul Steenhuis