Uitstel Clickfonds-zaak

De afwikkeling van de rechtszaken in de beursfraudezaak (`Operatie Clickfonds') is opnieuw vertraagd. Oorzaak is een recente uitspraak van de rechter die bepaalde dat De Nederlandsche Bank interne documenten over de Clickfondszaak moet vrijgeven voor het onderzoeksdossier. Uit de vrijgekomen informatie blijkt volgens advocaten dat justitie het onderzoek in 1997 op veel te magere gronden is begonnen. Ze willen opnieuw getuigen horen.

Een woordvoerder van de rechtbank bevestigt dat een van de zaken die op de rol stond voor half oktober, is uitgesteld. Dat geldt ,,zo goed als zeker'' ook voor de zaak tegen het effectenhuis Leemhuis en Van Loon.

Intussen heeft justitie beroep aangetekend in de zaak tegen een voormalige topman van de SNS-bank die onlangs werd vrijgesproken. Een voormalige directeur van Bank Bangert Pontier is gisteren veroordeeld.

Directeur BBPpagina 15