Selectie Theater

Conijn van Olland

Snel gemonteerde en vaak verrassende Orkater-collage, met Beppe Costa als de broer van Napoleon die de eerste koning van Nederland was. T/m 3 nov Groningen Grand Théâtre; 4 nov Alkmaar De Vest; 6, 7 nov Utrecht Stadsschouwburg; 9 t/m 11 nov Den Bosch Theater Bis.

Bernhard

In haar afscheidsvoorstelling bij Toneelgroep Amsterdam speelt Sigried Koetse een kreng van een actrice en die actrice speelt een onuitstaanbare koningin... Een komedie vol zelfspot en dubbele bodems, gemodelleerd naar Am Ziel van Thomas Bernhard en op de spits gedreven door schrijver/regisseur Gerardjan Rijnders. 3 nov Meppel Schouwburg Ogterop; 6, 7 nov Utrecht Stadsschouwburg; 9 nov Amersfoort Theater De Flint.

De pianostemmer

Cabaretier Bert Klunder speelt een somberaar die grappig is ondanks zichzelf. 4 nov Almelo Hof 88.

Cookin'

Komische manipulaties en percussie met potten, pannen en bestek, door twee koks, een kokkinnetje en een koksmaatje uit Zuid-Korea. 3 nov Alkmaar De Vest; 4 nov Gouda Schouwburg; 5 nov Amersfoort De Flint; 7 nov Zoetermeer Stadstheater; 8 nov Tilburg Schouwburg.

Vergeef ze, ze weten niet wat ze doen

Minou Bosua en Ingrid Werner, alias de Bloeiende Maagden, spelen cabaret over de zin van het leven, als een spannende quiz met diverse kandidaten en harde vragen. 8 nov Vlaardingen Stadsgehoorzaal.

Zin

Sanne Wallis de Vries speelt haar tweede cabaretshow vol rare observaties en rake typeringen. 8 nov Utrecht Stadsschouwburg; 9 nov Leiden Schouwburg.

Verzameld werk

Ellen Vogel en Roos Ouwehand houden elkaar mooi in evenwicht in een stuk van Donald Margulies over een jonge schrijfster die in de leer wil bij haar grote voorbeeld. 3 nov Tilburg Schouwburg; 4 nov Nijmegen Stadsschouwburg; 7 tot en met 18 nov Amsterdam Nieuwe de la Mar.

Tsjechov

Lichtvoetige musical van Dimitri Frenkel Frank en Robert Long, met Boudewijn de Groot in de titelrol. Overdadiger geënsceneerd dan de oerversie, maar nog steeds fijnzinniger dan de meeste megamusicals. 4 nov Venlo De Maaspoort; 7 nov Veenendaal De Lampegiet; 9 nov Terneuzen Zuidlandtheater.

Voorwaarts en niet vergeten

Jenny Arean solo met oud en nieuw repertoire, vrolijke verhalen en op volle sterkte. 3 nov Leiden Stadsgehoorzaal; 4 nov Den Haag Diligentia; 8 nov Winterswijk De Storm.

There's no Business like Show Business

Vrolijke revue met de grootste hits van Irving Berlin in een lichtvoetig biografisch kader en Jon van Eerd als bezienswaardig middelpunt. 4 nov Stadkanaal Geert Teis; 8 nov Kampen Stadsgehoorzaal.

Rose

Henny Orri is een actrice van 75 die in de monoloog Rose geen blad voor de mond neemt. Rose overleefde het getto van Warschau en al haar echtgenoten. Daarover vertelt zij vol humor en zelfspot. Mooie tekst van Martin Sherman, goede vertaling, dienstbare en subtiele regie. 3 nov Barendrecht Het Kruispunt; 8 nov Leeuwarden De Harmonie; 9 nov Baarn De Speeldoos.

42nd Street

Een musical als een schuimtaart, met massale tapdans, weelderige tableaus en vakwerk van Angela Schijf, Mariska van Kolck, Bart Oomen en Gerrie van der Klei. T/m 19 nov Rotterdam Luxor.

Herman van Veen

Nieuw en oud repertoire in een ingetogen recital, waarin toch ook de bokkensprongen niet ontbreken. T/m 2 dec Amsterdam Carré.