Olieprijzen weer gestegen

De prijzen van ruwe olie zijn weer gestegen, ondanks het begin deze week bekendgemaakte besluit van de Organisatie van Olie-Exporterende Landen (OPEC) de productie verder te verruimen. Dat kwam vooral door het nieuws over een onverwachte vermindering van de voorraden in de Verenigde Staten. Op de termijnmarkt in Londen ging de notering van Brent-olie voor levering in december met 0,70 dollar omhoog naar 31,46 dollar per vat (159 liter). Vanmorgen ging de prijs weer licht omlaag naar 30,91 dollar. Handelaren maken zich zorgen over de situatie in de VS nu daar de winter voor de deur staat. Uit cijfers van het American Petroleum Institute bleek dat vorige week de voorraden van zowel ruwe olie als benzine zijn gekrompen. De omvang van de reserves ligt ruim onder het peil van een jaar geleden.