Geen lintje voor paralympiër Alwin Houtsma

Alwin Houtsma heeft vandaag tijdens de feestelijke huldiging van de Nederlandse Paralympische ploeg in de Ridderzaal in Den Haag als enige van de medaillewinnaars geen koninklijke onderscheiding gekregen. De vijfvoudige winnaar van een gouden plak tijdens de onlangs in Sydney gehouden Paralympics zou een strafblad hebben.

Welke strafbare feiten de zwemmer heeft gepleegd is onbekend. De 22-jarige verstandelijk gehandicapte zwemmer droeg in Australië de Nederlandse vlag tijdens de sluitingsceremonie. Houtsma zou vandaag in het bijzijn van koningin Beatrix, premier Kok en staatssecretaris Vliegenthart (sport) de onderscheiding opgespeld krijgen. Kandidaten voor een lintje dienen van onbesproken gedrag te zijn.

De succesvolste zwemmer van de Paralympics en zijn ouders ontkennen ten stelligste dat hij een strafblad heeft.