DE MAIKEL WALKER

Naam: Michael Walker (31)

Ambtenaar op het ministerie van Economische Zaken en breakdancer in de groep

Freezone

,,Volgens mijn moeder danste ik al in de wieg. Ik zat een maand op turnen maar ik had geen geduld voor alle basisprincipes. Ik wilde meteen salto's en flikflaks maken.

,,In vechtsporten vond ik de vrijheid terug, maar in breakdancen kon ik mezelf alles zelf aanleren zonder eerst naar een dansschool te moeten. De combinatie van turnen, acrobatiek en capoeira, maar ook de hiphopmuziek is wat breakdancen zo geweldig maakt.

,,Ik ben een perfectionist en wil aan het breakdancen ook iets toevoegen. Bijna iedereen denkt aan de beroemde headspins waarbij je op je hoofd ronddraait, maar ik ben geen typische breakdancer. Ik vind het interessanter om op een creatieve manier nieuwe bewegingen uit te vinden. Breakdance moet zichzelf blijven ontwikkelen. Anders bloedt het breakdancen dood tot het doen van stoere kunstjes. Mijn leerlingen hebben zelfs een beweging naar mij genoemd (de Maikel Walker) en voor zover ik weet is er niemand die het doet zoals ik.

,,Het idee dat breakdancers allemaal lid zijn van enge gangs is een misverstand. Alle breakdancers die ik ken studeren of werken gewoon en houden zich verre van criminaliteit. Het is een heel vriendelijk wereldje waarin we met een prettig soort rivaliteit tegen elkaar opboksen in battles, wedstrijden. Je ziet ook dat het breakdancecircuit eindelijk de gevestigde theaters verovert.

,,Met onze groep Freezone willen we mooie shows met goede muziek maken. We hebben plannen om een eigen cd uit te brengen en daarmee komt hopelijk een andere droom uit: het maken van een videoclip.''

    • Ingrid van Frankenhuyzen
    • Maurice Boyer Tekst